Ispisani grafiti na zgradi Dinka Gruhonjića, osude LSV, Nove, SSP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 19:26

Ispisani grafiti na zgradi Dinka Gruhonjića, osude LSV, Nove, SSP

Na zgradi u Novom Sadu u kojoj živi član Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Dinko Gruhonjić, ispisani su grafiti uvredljive sadržine, što je naišlo na osudu više opozicionih stranaka.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je događaj okvalifikovala kao "fašistički incident" a Nova ocenjuje da je reč o kukavičkom napadu uperenom, između ostalog, na slobodu medija u Srbiji.

"LSV najstrože osuđuje noćašnji fašistički incident prilikom kojeg su nepoznati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << počinioci ispisali grafite fašističke i nacionalističke sadržine na zgradi u Novom Sadu u kojoj živi poznati novosadski novinar Dinko Gruhonjić", navodi se u saopštenju LSV-a i dodaje da je u pitanju čin crtanja mete na čelu Gruhonjića, ali i napada na celo vojvođansko društvo i ideju tolerancije koja u njoj vlada.

Nova stranka smatra da je ovo, pored toga što je u pitanju kukavičluk, i napad na jednog novinara, napad na slobodu medija i slobodnog izražavanja u Srbiji.

Reagovala je i Stranka slobode i pravde.

Stranke traže od ministra policije Aleksandra Vulina da se što pre otkriju počinioci ovog dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.