Investitor pretio da će skočiti sa zgrade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitor pretio da će skočiti sa zgrade

Prava drama odvijala se danas u prepodnevnim časovima u centru Novog Sada u ulici Vase Pelagića. Vlasnik građevinske firme Interprogres inženjering M. M. zaključao se jutros u nedovršenu zgradu u ulici Vase Pelagića 9 i pretio da će skočiti sa krova jer je građevinska inspekcija zabranila pristup objektu zbog nelegalno izgrađena poslednja dva sprata.

Prema nezvaničnim informacijama, radnici JKP Stan jutros su sa građevinskom inspekcijom izašli na teren kako bi srušili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslednja dva nelegalno izgrađena sprata te stambene zgrade. Međutim, radnici nisu mogli da uđu u zgradu jer se investitor M. M. zaključao sa, navodno, još nekoliko stanara koji su tu kupili stanove.

Vlasnik dva stana u toj zgradi Ibrahim Ferati kaže za RTV da zna da su poslednji spratovi zgrade nelegalno izgrađeni, jer je ona predviđena kao četvorospratnica sa potkrovljem. On dodaje i da je ugovor sa investitorom potpisao 2006. godine, ali da u njemu nije predviđen rok za završetak radova

"Bilo je par puta zabrana gradnje, zuto crne trake, inspekcija, itd. Pošto sam ja blizu, dolazio sam, gledao. Jako sporo je išlo i bilo je zabrana, pa je bilo ponovo gradnje", kaže Ferati.

On se nada da će se ova situacija što pre razrešiti, kako bi se stanari uselili u stanove na koje čekaju već devet godina. Iako smo u toku dana više puta pokušali da stupimo u kontakt sa građevinskom inspekcijom kako bismo dobili informacije šta se dešava sa zgradom u ulici Vase Pelagića 9, odgovor nismo dobili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.