Inspektor Valander radnim danima na RTV1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2018, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektor Valander radnim danima na RTV1

Od ponedeljka, 15. oktobra, kasni večernji termini, pola sata nakon ponoći, na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine rezervisani su za švedsku ekranizaciju bestselera Heninga Mankela, kriminalističku seriju Valander (Wallander/2005-2014) koja će se emitovati radnim danima od 00.30 na našem Prvom programu.

Radnja ove kriminalističke serije zasniva se na romanima Heninga Mankela (1948-2015), proslavljenog švedskog pisca kriminalističkih romana.

Najpoznatiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je po serijalu romana u kojima policijski inspektor Kurt Valander rešava šokantne slučajeve ubistava. Serijal o inspektoru Valanderu do sada je prodat u 25 miliona primeraka, preveden je na više od 40 jezika i objavljen je u 33 zemlje i pored činjenice da Mankel piše romane o švedskom podneblju, a zaplete smešta u krajolike tipične za Bergmanove filmove.

Originalne knjige su ekranizovane i kao filmovi i kao serije. Serija je višestruko nagrađena a svoju polpularnost širom sveta dostigla je tek nakon britansko-švedskog rimejka, no isplati se pogledati i original.

Priča je smeštena u južnu provinciju Skane u Švedskoj i prati švedskog detektiva Kurta Valandera kojeg glumi Krister Henrikson, koji uz pomoć novajlije u policiji, svoje kćeri Linde i kolege Stefana rešava razne intrigantne slučajeve.

Svaka epizoda donosi nam intrigantne slučajeve. Glavni likovi moraju da se oslanjaju jedni na druge, ne samo da bi otkrili istinu, nego da bi sačuvali sopstvene živote. Kurt je prekaljeni detektiv koji se oslanja na instinkt i iskustvo, a neretko se služi nekonvencionalnim, pa čak i nedozvoljenim sredstvima kako bi rešio slučaj.

Serija Valander (Švedska/Nemačka/Norveška/Danska/Finska/2005-2013) prikazivaće se od ponedeljka 15. oktobra, radnim danima od 00.30 na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.