Inđija: Novine u zakupu tezgi na pijacama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inđija: Novine u zakupu tezgi na pijacama

Zakup tezgi na 3, 6 ili 12 meseci jedna je od novina odluke o pijacama opštine Inđija. Nju je nedavno utvrdilo optinsko veće, a konačan sud daće odbornici skupštine opštine. Odluka o pijacama usklađuje se sa odredbama zakona o komunalnim delatnostima.

Zakup tezgi na pomenuti period je samo jedna od promena koje treba da uslede, a koje za cilj imaju poboljšanje uslova rada na gradskoj pijaci.

Prodavci ističu da ih, iako ima još problema, raduje ovakva odluka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Između ostalog, nadležno preduzeće trebalo bi da se pobrine da raspored tezgi bude funkcionalan, ali i estetski uređen, kao i ostatak pijace. Pod tim se podrazumeva i obezbeđivanje vode za pranje pijačnog prostora, vaga za tačno merenje robe, toalet i ostale sanitarne usluge korisnicima pijace.

Većinu obaveza koje su predviđene novom Odlukom o pijacama, Komunalac je i ranije sproveo. Kako kažu predstavnici lokalne samouprave koji su i radili na novoj odluci, pomenute radnje mogu biti poverene i drugim subjektima.

Odluku o pijacama utvrdilo je Opštinsko veće na nedavno održanom zasedanju i prosledilo je na usvajanje odbornicima Skupštine opštine Inđija, koji će se sastati 17. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.