Imamo cilj, dođi na start!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamo cilj, dođi na start!

Na gradskom stadionu u Vršcu, Crveni krst i Grad Vršac Vršac organizovali su tradicionalnu Trku za srećnije detinjstvo. Ove godine, pod sloganom "Imamo cilj, dođi na start", svi učesnici manifestacije dali su podršku i NURDOR-u i kampanji PRUŽI KORAK, za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu.

Učenici od V do VIII razreda svih pet gradskih osnovnih škola, okupili su se na gradskom stadionu kako bi zajedno trčali "za srećnije detinjstvo". Njih više od 500 takmičilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u četiri kategorije, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najbržima su dodeljene i medalje.

Kako se ovom trkom promovišu zdravi stilova života, humanost i solidarnost, takmičarskom delu prethodila je šetnja za NURDOR, u okviru koje su svi učesnici pozvani da instaliranjem aplikacije Pruži korak, pomognu izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu.

"Zbog velikog broja dece za koji smo znali da će se okupiti danas ovde, shvatili smo da bi bilo dobro da promovišemo i tu aplikaciju, jer ćemo napraviti mnogo koraka, na taj način šprikupiti sredstva i pomoći NURDOR-u", objašnjava Suzana Cvetanović, sekretarka Crvenog krsta Vršac.

Sa tom namerom, učesnici su dva puta obišli atletsku stazu dugu 400m, a većina sa istim ciljem šeta već nekoliko dana.

"Instalirala sam aplikaciju i svakoga dana pređem bar tri kilometra, to je 300 dinara, i moja mama i svi u mojoj porodici imaju aplikaciju i pešačimo redovno, svuda idemo peške", kaže Anđelija Stjepanović Dondur, učenica VII razreda.

Važno je napomenuti da se nije trčalo i šetalo samo u gradu:

"Učesnici su sve osnovne škole, i gradske i seoske, s tim što su gradske ovde a seoske to organizuju na svojim terenima u svojim mestima. Gradska vlast naravo podržava sve takve aktivnosti, i srećni smo što je odziv dobar, i vreme lepo da može sve to da se realizuje kako je planirano", ističe Veljko Stojanović, član gradskog veća za obrazovanje.

Trku za srećnije detinjstvo Crveni krst Vršac je ove godine organizovao u saradnji sa Sportskim savezom Vršac i Atletskim klubom VAK 1926, pa će rezultati biti objavljeni i na njihovim zvaničnim sajtovima i profilima na društvenim mrežama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.