Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako nije prešao cenzus u pokrajini, SPO zadovoljan

NOVI SAD -

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove za Vojvodinu ocenio je da su rezultati ove stranke na izborima u Vojvodini zadovoljavajući i da, uprkos tome što lista "Vojvođanski preokret", na kojoj se nalazio i SPO, nije prešla cenzus, predstavljaju veliki napredak.

SPO je gotovo duplirao broj svojih predstavnika u lokalnim parlamentima, tako da će našu stranku u skupštinama gradova i opština predstavljati 25 odbornika, dok je u prethodnom mandatu taj broj bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 14, istaknuto je na sednici PO SPO, na kojoj su analizirani rezultati stranke na proteklim izborima na području AP Vojvodine.

SPO je, kako se navodi u saopštenju, pri samostalnom izbornom nastupu osvojio četiri odbornička mandata u Somboru, a u Novom Sadu će imati tri odbornika.

Posle dugo vremena SPO će biti zastupljen u Skupštini grada Subotice, a predstavnici ove stranke su se vratili i u parlamentarni život Zrenjanina, Pančeva, Šida, Bečeja i Temerina.

U Srbobranu, Kuli i Žitištu su potvrđeni dobri rezultati sa prethodnih izbora i SPO je zadržao status parlamentarne stranke, dok je u Vrbasu, Kovinu i Odžacima taj status potvrđen još ranije na vanrednim lokalnim izborima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.