Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2023, 07:37

IDF:Grad Gaza opkoljen, Pojas praktično podeljen; spremni za ofanzivu na severu

Izraelske odbrambene snage (IDF) su u potpunosti opkolile grad Gazu i stigle do mora, u stvari podelivši Pojas Gaze na sever i jug, izjavio je portparol vojske, brigadni general Danijel Hagari na brifingu. Takođe, načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi rekao je u nedelju veče da je vojska spremna "u svakom trenutku da krene u ofanzivu na sever", gde se Izrael graniči s Libanom i prethodnih nedelja borio se svaki dan protiv raketnih napada libanske militantne grupe Hezbolah.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"IZRAELCI ULAZE U PAKAO KOJI SU SAMI NAPRAVILI" Kopneni napad na Gazu ne ide po planu: Ovo je NOVA VRSTA RATOVANJA

Izvor: Blic, 06.Nov.2023

Nedelju dana nakon što je poslao kopnene snage u Pojas Gaze, Izrael je rekao da je njegova vojska okružila Gaza Siti na severu enklave, ubila 10 Hamasovih komandanata koji su učestvovali u planu napada 7. oktobra na Izrael, te postigla “impresivne uspehe” – prema premijeru Benjaminu Netanjahuu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.