Grejna sezona u Kikindi produžena do 10. maja, očekuje se korekcija cena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 20:06

Grejna sezona u Kikindi produžena do 10. maja, očekuje se korekcija cena

Kikinđani mogu da očekuju još jednu korekciju cena, budući da im je grejna sezona produžena do 10. maja. U Javnom preduzeću ''Toplana'' ističu da će do kraja meseca biti poznat obračun potrošnje za april i da li će računi biti veći.

Hladno vreme u aprilu uslovilo je zaposlene u Javnom preduzeću ''Toplana'' u Kikindi da grejnu sezonu produže do, ako bude trebalo, 10. maja. To znači da će sve dok vreme bude zahtevalo, radijatori biti topli, a korisnicima gradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grejanja energija će biti isporučena.

''Bićemo uslovljeni da nastavimo sa isporukom toplotne energije. Dogovor je takav da poštujemo gradsku odluku i sve dok vreme bude diktiralo naš način rada, mi ćemo isporučivati toplotnu energiju našim korisnicima'', kaže Dušan Marjanović, direktor JP "Toplana"Kikinda.

Korisnici daljinskog grejanja u Kikindi smatraju da je dobro što će se stanovi dogrevati i u narednim danima, očekujući da bi trebalo napraviti računicu najpovoljniju upravo za same potrošače podsećajući da je bilo i perioda tokom sezone sa visokim temperaturama.

Do 15. aprila, usled niskih temperatura, ostvarena je veća potrošnja gasa u odnosu na ono što je planirano za ceo mesec. Još uvek nije poznato da li će biti korekcija i na koji način će se obračunati računi za april.

''Ono što sada mogu da kažem jeste da ćemo do kraja meseca obavestiti korisnike o naplati grejanja, ali u ovom momentu ne mogu da kažem kako i na koji način ćemo naplatiti potrošnju u aprilu'', dodaje Marjanović.

Javno preduzeće ''Toplana'' u sistemu ima 3.100 korisnika. Dugovanje za poslovne prostore iznosi oko 25 miliona, dok fizička lica preduzeću duguju 35 miliona dinara. Do sada je poslato 160 opomena korisnicima koji duguju više od 25.000 dinara. Naplativost računa iznosi 94 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.