Gradska biblioteka obeležava Dan grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska biblioteka obeležava Dan grada

 Gradska biblioteka u Novom Sadu povodom Dana grada, 2. februara, organizuje niz aktivnosti i kulturnih dešavanja, a sugrađani koje se prvi put upisuju u biblioteku moći će to da učine uz popust od 50 odsto.

Osim popusta, poseban prigodan program, uz produženje radnog vremena, priređuje se u nekoliko ogranaka.

Bibliotečki ogranak "Stevan Sremac" (Narodnih heroja 5) organizuje izložbu "Novom Sadu s ljubavlju". Sa korisnicima će se družiti i razgovarati bibliotekarke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radno vreme ogranka biće od 7.30 do 22 časa.

Bibliotečki ogranak "Danilo Kiš" (Narodnog fronta 47) organizuje promociju knjige Predraga Medovića "Novi Sad od neandertalaca do Turaka". O knjizi će govoriti autor, arheolog i naučni savetnik. Promocija je zakazana za 20 časova, a ogranak će raditi do 22 časa.

U ogranku "Kosta Trifković" (Braće Mogin 2) priređuje se predavanje o istoriji Novog Sada za učenike OŠ "Dositej Obradović", a nakon toga kreativna radionica "Moj grad Novi Sad".

Bibilotečki ogranak "Žarko Zrenjanin" (Dušana Danilovića 12) priređuje izložbu slika o istoriji Novog Sada, kao i izložbu "Pesnici o Novom Sadu", dok će u ogranku "Petefi Šandor" (Jožef Atile 16) biti postavljena izložba "Novi Sad u literaturi".

Dečje odeljenje za polaznike svoje novinarske sekcije organizuje posetu Radio Novom Sadu, a u ogranku "Đura Daničić" (Dunavska 1) svi zainteresovani moći će sa bibliotekarima da razgovaraju o aktuelnim knjigama i novim izdanjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.