GUŽVE Dočekaju jutro u redu za dokumenta

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUŽVE Dočekaju jutro u redu za dokumenta

Pred šalter Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici građani dolaze u dva posle ponoći da bi stali u red.

- Sve ovo je tragikomično! Čuo sam od prijatelja za ogromne gužve prilikom vađenja dokumenata, kao i da ljudi već posle ponoći hvataju red za sedam sati ujutro kada se dele famozni brojevi - priča Dragan Zukić, profesor u jednoj mitrovačkoj školi, kome je istekla lična karta

- Nadajući se da ću se ipak nekako domoći svog broja, došao sam u SUP u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nešto posle pet sati ujutro.

Kada je došao u PU Sremska Mitrovica, čekalo ga je, kaže, neprijatno iznenađenje jer je u redu već bilo tridesetak sugrađana. U 7.20 otvorila su se vrata službene prostorije i izašla je službenica noseći brojeve.

Malo službenika

U PU Sremska Mitrovica gužve opravdavaju povećanim pritiskom građana zbog godišnjih odmora, smanjenim brojem službenika zbog odlaska u penziju, ali i dodatnom procedurom. ”Da bi se izbegle zloupotrebe i preprodaja brojeva pored broja upisuje se i ime i prezime podnosioca zahteva”, objašnjavaju u PU Sremska Mitrovica.

Međutim, kako subotom PU radi do 12 sati podeljeno je samo 20 brojeva, od toga pojedincima po tri, četiri za članove porodice, tako da je sve za nekoliko minuta razgrabljeno, a Zukić je otišao kući bez broja.

- Pokušao sam preko interneta da zakažem termin. Međutim, to je u ovoj državi Sizifov posao, jer ako je meni kao informatičaru ta procedura komplikovana, samo mogu zamisliti kako je običnim građanima.

- Trebalo mi je skoro sat vremena da nađem modus i zakažem termin za sredinu jula. Nadam se da ću konačno tad doći do svojih dokumenata - kaže Zukić.

Mitrovčanka koja je želela da ostane anonimna jer joj, kaže, treba još i pasoš, pa neće da se zamera policiji, veli da su joj službenici savetovali da je jedini način da dođe u tri sata ujutro, ponese kafu u termosu i zauzme busiju.

- Uradila sam kako su mi i rekli, ali je već bilo desetak sugrađana. Nemaj pojma kad je taj narod došao, ali više nije bilo slobodnih stolica, pa smo se jedan stariji gospodin i ja menjalli na smenu. Najveći deo vremena sam ipak čekala sedeći na podu - priča ova vremešna Mitrovčanka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.