Fotografisanjem gužvi do nestajanja istih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografisanjem gužvi do nestajanja istih

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da su višegodišnje gužve pred šalterima novosadske Policijske uprave još jedan dokaz da je policiju u Srbiji neophodno decentralizovati.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da bi policija bila daleko efikasnija ukoliko bi lokalne samouprave dobile veća ovlašćenja nad njom, i ukoliko bi pokrajina Vojvodina imala svoju policiju.

Prema njegovim rečima, građani Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sada i okoline već tri godine moraju da stoje u dugačkim redovima da bi izvadili lične dokumente.

Ocenio je da krivicu za to ne snosi Policijska uprava Novi Sad, s kojom gradske vlasti imaju "odličnu saradnju", već Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema Jovanovićevim rečima, sadašnje gužve pred šalterima mogle bi biti rešene uz "samo jedan potpis" resornog ministra Ivice Dačića.

Najavio je da će, počev od danas, Dačiću svaki dan slati jednu fotografiju, na kojoj se vide "nesnosne gužve" ispred zgrada Policijske uprave Novi Sad.

"Ljudi uzimaju slobodne dane da bi izvadili lične karte, pasoše. Oni stoje tokom cele noći da bi došli na red, stoje po vrućini, po kiši, po zimi... To se više ne može podneti, ova stvar se konačno mora rešiti", rekao je on.

Jovanović je podsetio da je Grad Novi Sad više puta pomagao policiji kupovinom različite opreme i zapošljavanjem radnika gradske uprave na poslovima izdavanja ličnih dokumenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Dačićev potpis rešava problem sa gužvama

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2011

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović poslaće danas ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću album sa fotografijama nepreglednih redova ispred šaltera policijske uprave u Novom Sadu gde građani dolaze da izvade nova lična dokumenta.

Nastavak na Radio 021...

DSS: Vojvođanska policija je besmislica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2011, 16:23

NOVI SAD -..Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Branislav Ristivojević izjavio je danas da je besmisleno zalaganje Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da se formira pokrajinska policija samo zbog gužvi pred šalterima Novosadske policijske uprave...Prema njegovim rečima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.