Festival britanskog filma od 21. do 24. januara 2016.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival britanskog filma od 21. do 24. januara 2016.

Nakon velikog uspeha festivala u januaru 2015, British Council po drugi put organizuje festival britanskog filma pod nazivom "Film and Chips" u Beogradu i Novom Sadu, saopštio je danas organizator.

Publika će u bioskopima Doma omladine Beograda i Arena Cineplex od 21. do 24. januara 2016. imati prilike da pogleda premijerne filmove najnovije britanske produkcije i upozna autore koji su svojim radom privukli veliku pažnju na najvažnijim svetskim festivalima u Berlinu, Kanu, Torontu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Veneciji i Londonu.

Festival se realizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu.

Među filmovima koji će biti prikazani na festivalu su "Slušaj me Marlon" Stivena Rajlija, "Ubij svoje prijatelje" Ovena Harisa, "London Road" Rufusa Norisa, "Odlazak" Endrua Stegala i "Blur: New World Towers" Sema Vrenča.

Tema festivala "Novi talenti, nove tehnologije" poziva publiku da se upozna sa mladim autorima i glumcima kojima svetska kritika predviđa blistave karijere, kao i novim tehničkim dostignućima koja neočekivano utiču na način predstavljanja filmske priče.

Kroz filmove, ali i bogat prateći program namenjen filmskim profesionalcima (organizovan u saradnji sa Srpskom filmskom asocijacijom), festival se bavi i budućnošću filmske umetnosti – od korišćenja novih tehnologija i animacije u produkciji pa sve do novih oblika i platformi za distribuciju filmova.

Tokom festivala u Beogradu će boraviti brojni gosti iz Velike Britanije od kojih je svakako najzvučnije ime Majka Mekgija, osnivača legendarnog studija "Framestore" koji je specijalizovan za vizuelne efekte i kompjutersku animaciju. Između ostalog, ovaj studio nagrađen je Oskarom za film "Gravitacija".

Pored gostiju iz Velike Britanije, tokom festivala u Srbiji će boraviti i tridesetak filmskih profesionalca iz Rusije, Ukrajine, Kazakstana, Turske, Izaela i drugih zemalja jer je beogradski festival britanskog filma izabran za regionalni hub u istočnoj Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.