Epidemiološka situacija u Vojvodini pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 17:39

Epidemiološka situacija u Vojvodini pod kontrolom

"Epidemiološka situacija u Vojvodini je još uvek pod kontrolom, iako mogu da kažem da je nestabilna, a s obzirom na povećanje broja inficiranih koronavirusom u Beogradu i u centralnoj Srbiji, očekujemo i povećanje u Vojvodini", izjavio je za RTV pokrajinski sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković.

Kako je rekao, dominira Novi Sad i južnobački okrug po broju inficiranih, a pojačana aktivnost virusa je i u južno-banatskom i u sremskom okrugu.

"Pratimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da što više pružimo pomoć onima koji imaju ozbljinije tegobe, otvaramo nove ambulante, ulazimo u novi sistem rada", poručio je Gojković.

"U ovom trenutku nema ozbiljnih incidenata u objektima u kojima borave starije osobe, ali izuzetan je oprez, veliki broj pacijenata je asimptomptski, veoma je teško izdržati da infekcije ne uđu u staračke domove", istakao je on.

"Treba voditi računa i boriti se, ali sa povećanjem broja obolelih situacija će biti teža i teža, već četiri meseca zdravstveni sistem radi i leči pacijente u teškim, otežanim uslovima", istakao je Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojković: Teško da će se Exit održati u predviđenom terminu

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2020

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković rekao je da se festival Exit najverovatnije neće održati u planiranom terminu ove godine...Festival bi trebalo da se održi od 13. do 16. avgusta, kako je ranije najavljeno, ali zbog epidemiološke situacije sekretar navodi da je u ovom trenutku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.