Empatija i odgovornost ključ uspeha svakog emotivnog odnosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 11:53

Empatija i odgovornost ključ uspeha svakog emotivnog odnosa

Kako navodi stručnjakinja za emotivne odnose Esther Perel, empatija i odgovornost predstavljaju ključ uspeha svakog emotivnog odnosa, prenosi Evoke.

Iako se svi ljudi nadaju ljubavnoj vezi bez ikakvih trzavica, to je izuzetno teško postići. U jednom trenutku bićete primorani skinuti roze naočare i suočiti se s ozbiljnim problemima koji vam narušavaju emotivnu harmoniju.

Međutim, ako ste posvećeni očuvanju svoje veze, postoje dve stvari koje morate imati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umu ako je verovati rečima Esther Perel . Ona je istakla da su empatija i odgovornost ključ za normalno funkcionisanje svakog odnosa, posebno onog ljubavnog.

"Nema puno stvari koje su važnije u napetim odnosima od sposobnosti pokazivanja saosećanja s drugom stranom i da se priznaju greške. Kada se jednom suočite s problemima lakše ćete ih prevazići", rekla je ona.

Perel takođe ističe kako mnogi problemi nastaju i produbljuju se zbog toga što jedan od partnera nije sposoban staviti se u poziciju drugog i na taj način razmotriti situaciju.

Ona takođe ističe kako je vrlo bitno preuzeti odgovornost za svoje postupke, a ne kritikovati druge za greške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.