Do petka u celoj zemlji veoma toplo, od 34 do 37 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 00:24

Do petka u celoj zemlji veoma toplo, od 34 do 37 stepeni

Do petka, 1. jula, u celoj zemlji, a u subotu, 2. jula, još na jugu, veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 37 stepeni, upozorio je RHMZ.

Lokalno se očekuju i tropske noći, sa temperaturama višim od 20 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će danas najviša dnevna temperatura iznositi i do 37 stepeni , upozorivši da će se do 2. jula zadržati veoma toplo vreme i da se lokalno očekuju i tropske noći.

Prema prognozi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas će preovladavati sunčano, jutarnja temperatura biće od 14 do 23, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

Posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni.

I u Beogradu  sunčano i veoma toplo. Vetar ujutro slab, a tokom dana i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 23 °C, najviša dnevna oko 36 °C.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 6. jula, pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 °C, a ponegde se očekuju i tropske noći.

U četvrtak i petak posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi s grmljavinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRAVI LETNJI DAN Sunčano i toplo do 37 stepeni, a od 6. jula TROPSKE NOĆI

Izvor: Blic, 29.Jun.2022

U sredu će najviša dnevna temperatira dostići 37 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije i upozorio da će se veoma toplo vreme zadržati do 6. jula, a da se lokalno očekuju i tropske noći.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.