Đaci iz Gračanice u poseti Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci iz Gračanice u poseti Novom Sadu

U Novi Sad stigla su 32 đaka iz Gračanice, a tokom sedam dana upoznaće kulturno istorijske znamenitosti grada, Sremskih Karlovaca i Fruške gore družiće se sa najpoznatijim sportistima i učestvovati u sportskim i kreativnim radionicama.

Pesmom, posluženjem i rečima dobrodošlice, Osnovna škola "Dušan Radović" dočekala je đake Osnovne škole "Kralj Milutin" iz Gračanice.

Gosti kažu da je put prošao odlično, i da u narednih sedam dana očekuju mnogo lepog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druženja.

Đaci iz Gračanice biće smešteni u domovima svojih vršnjaka, učenika osnovnih škola "Dušan Radović" i "Žarko Zrenjanin".

"Mi svake godine bez problema primimo od 18 do 25 dece u našu školu, zaista roditelji imaju veliko srce i bez problema prihvate da tu decu ugoste sedam dana", kaže Slavoljubka Mihajlović, OŠ "Dušan Radović".

"Nešto što je naš fokus jeste da se bave sportskim aktivnostima, da upoznaju neke sportiste u gradu Novom Sadu, da obiđu neke kulturno-umetničke znamenitosti grada Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Frušle gore, i da rade neke radionice gde će ostvariti neke bogate poklone koje će jedan drugoj deci to imati za uspomenu", kaže Goran Bajšanski predsednik Udruženja građana "Novi Sad".

Poseta je realizovana u okviru humanitarne akcije "Svim srcem za osmeh deteta", koju organizuje Udruženje građana "Novi Sad".

Za pola decenije, koliko ta akcija traje, ugostili su đake osnovnih škola iz Lipljana, Gušterice i Gračanice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.