Dika novosadska - Anja Antić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dika novosadska - Anja Antić

Sigurno nećete često čuti da neko svira obou. Taj redak instrument ipak je izabrala Anja Antić, naša ovonedeljna dika novosadska. Ona je dobitnica brojnih nagrada i u zemlji i u inostranstvu, a svojom oboom osvaja svetske i domaće koncertne dvorane.

Nema takmičenja na kojem se pojavila, a da nije osvojila prvo mesto. Anja Antić nastupala je na domaćim, republičkim i evropskim takmičenjima i na svakom je žiri osvojila umećem, znanjem i talentom.

"Bila sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 11, 12 takmičenja. Bila sam tri puta na Međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko" u Beogradu, dva puta na republičkom, dva puta u Požarevcu na Međunarodnom takmičenju duvača, bila sam u Pančevu na Međunarodnom takmičenju, u Sloveniji na "Emona" festivalu i sada u Italiji u Rimu na Međunarodnom takmičenju "Premio clivis", kaže Anja.

Profesorka oboe Ljiljana Segedi odmah je prepoznala Anjin talenat, te je nižu muzičku školu počela da pohađa upravo u njenoj klasi.

"Počela sam u trećem razredu osnovne škole i imala sam neke pripreme za prijemni ispit u Muzičkoj školi i onda su mi nastavnice koje su me spremale predložile da sviram obou. Kada sam izašla na ispit, nastavnici oboe sam se jako svidela, i ona je rekla da bi želela da ima učenicu poput mene" , iskrena je Anja.

Ona je i odlična učenica sedmog razreda OŠ "Jovan Popović", a za budućnost nema dileme - upisaće Muzičku školu, a plan joj je da obrazovanje nastavi u Ljubljani, u klasi profesora Šarca. Dodaje da je oboa najveći deo njenog detinjstva, a nada se i celog života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.