Dijalog za budućnost u organizaciji Omladinske prestonice Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dijalog za budućnost" u organizaciji Omladinske prestonice Evrope

Kakve su danas potrebe mladih i kakvo okruženje želimo kao društvo – samo su neke od tema u okviru regionalnog programa "Dijalog za budućnost", koji organizuje Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, u saradnji sa UNICEF-om.

Kakve su danas potrebe mladih i kakvo okruženje želimo kao društvo, samo su neke od tema u okviru regionalnog programa Dijalog za budućnost koji organizuje Omladinska prestonica Evrope Novi Sad u saradnji sa UNICEF-om.

Da bi se stvorila povoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klima za zadržavanje mladih u našoj zemlji, potrebno je obezbediti iste uslove u manjim kao i u većim sredinama za njihov napredak, istakla je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović.

"Posebno će biti interesantni oni ciljevi za koje su mladi najviše zainteresovani. To je obrazovanje, ravnopravnost, to je jačanje gradova i opština jer oni planiraju posle toga kad se obrazuju da žive u održivim gradovima i opštinama", rekla je ministarka.

Platforma Omladinske prestonice Evrope pre svega uključuje mlade u donošenje odluka, rešavanjem problema i izazova na polju unapređenja omladinskog života i rada.

Posebnu pažnju o zdravlju i pravilnom razvoju dece i mladih posvećuje UNICEF, koji je pokrenuo kampanju ,,Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život" kojoj se priključio Dom zdravlja Novi Sad otvarajući čitalački kutak.

Podaci u Srbiji pokazuju da svako treće dete ima manje od tri knjige u svom okruženju, istaknuto je na skupu, uz naglasak da su u proteklim vremenima navike čitanja prilično zapostavljene.

Knjige za "Čitalačke kutkove" tokom meseca sakupljala su deca iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" i nekoliko privatnih predškolskih ustanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.