Desetoro uhapšenih na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetoro uhapšenih na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika

Postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području opština Zvornik, Bijeljina i Ugljevik uhapsili deset osoba zbog ratnog zločina.

Slobode su lišeni G.M, LJ.M, R.Đ, S.P, M.V, V.D, G.S, C.P, R.L. i M.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zločin protiv čovečnosti na području opštine Zvornik tokom 1992. godine, u vezi s članovima KZ BiH - individualna i komandna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovornost, odnosno saučesništvo, precizira SIPA u saopštenju.

U toku su pretresi objekata na 12 lokacija na području opština Zvornik, Bijeljina i Ugljevik, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi se vrše po naredbama Suda BiH, a aktivnosti se realizuju u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Republike Srpske.

Uhapšene osobe biće privedene u službene prostorije SIPA-e, gde će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SIPA uhapsila 10 lica

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2014

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su deset lica na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika zbog sumnje da su počinili ratni zločin, a Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Goran Maksimović, LJiljan Mitrović, Radivoja Đorđić, Slavko Perić, Mileta Vujević,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Uhapšeno deset osoba osumnjičenih za ratne zločine

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2014

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jutros na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika deset osoba osumnjičenih za ratne zločine...Uhapšene osobe osumnjičene su za ubistvo 67 civila iz Teočaka zarobljenih 14. jula 1992. godine kada su snage Vojske Republike Srpske držale...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.