Delegacija ministarstva kulture Egipta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija ministarstva kulture Egipta u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Ministarstva kulture Egipta na čelu sa ministarkom dr Ines Abdel-Dajem i ambasadorom Egipta u Srbiji Amr Alguvejlijem i poželeo im srdačnu dobrodošlicu.

Predstavnici Egipta borave u Srbiji kao počasni gosti 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, a u okviru planiranih aktivnosti tim povodom, večeras će u Srpskom narodnom pozorištu nastupiti balet Kairske opere.

Gradonačelnik Vučević predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Novi Sad kao aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope i buduću Evropsku prestonicu kulture, a posebno je naglasio da je Novi Sad regionalni centar IT sektora, i da je prioritet gradske administracije ekonomski razvoj.

Sagovornici su se složili da je kultura suštinski deo identiteta svakog naroda, ali i da ima veliki razvojni potencijal, te da je međunarodna saradnja u toj oblasti veoma važna. Oni su se osvrnuli na učešće predstavnika Novog Sada i OPENS-a, krajem prošle godine, na svetskom omladinskom forumu u Šarm El Šeiku, ocenivši da postoje velike mogućnosti za saradnju na polju omladinske politike i kulture.

Gradonačelnik Vučević rekao je da mu je čast što će i u Novom Sadu biti predstavljen deo bogate kulture Egipta čija je istorija duža od 5000 godina, i istakao da Novi Sad kao multinacionalna i multikonfesionalna zajednica izuzetno poštuje i podstiče kulturnu raznolikost.

Takođe, na sastanku u Gradskoj kući, rečeno je da dobri odnosi između Srbije i Egipta stvaraju povoljne uslove za realizaciju zajedničkih projekata na lokalnom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.