Izvor: Magyar Szó, 19.Nov.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija SVM-a pregovara u Briselu

Delegacija Saveza vojvođanskih mađara boravi u Briselu gde vode pregovore sa predsednikom poslaničke grupe narodnih stranaka u Evropskom Parlamentu, sa poslanicima ove političke porodice i sa članovima Evropske Komisije. Teme razgovora dotiču stanje vojvođanskih mađara i pitanja evropskih integracija Srbije.

Delegaciju SVM-a predvodi Ištvan Pastor, a članovi delegacije su član predsedništva stranke i potpredsednik odbora za evropske integracije skupštine Srbije, Laslo Varga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << i Andor Deli, poslanik u Evropskom Parlamentu.

Među temama o kojima će delegacija pregovarati su pitanja koja se odnose na manjine, na obrazovanje, na informisanje, na proporcionalno zapošljavanje i pitanja koja se tiču integracijskih procesa Srbije.

Delegacija se susrela sa Tiborom Navračićem, poverenikom Evropske Unije za pitanja kulture, obrazovanja, omladine i sporta, sa Kingom Gal, poslanicom u Evropskom Parlamentu, Milanom Zverom, predvodnikom slovenačkih poslanika, Dubravkom Šuicom, predvodnicom hrvatske delegacije, Jožefom Sajerom, potpredsednikom frakcije Evropske Narodne Stranke - Evropskih Demokrata. Delegaciju SVM-a je primio i Manfred Veber, predsednik frakcije Evropske Narodne Stranke i Eduard Kukan, Predsednik delegacije Evropskog Parlamenta za odnose sa Srbijom.

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

I delegacija SVM-a u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2014, 16:58

Delegacija Saveza vojvođanskih mađara boravi u Briselu gde vode pregovore sa predsednikom poslaničke grupe narodnih stranaka u Evropskom Parlamentu, sa poslanicima ove političke porodice i sa članovima Evropske Komisije...Teme razgovora dotiču stanje vojvođanskih mađara i pitanja evropskih integracija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.