20. novembar  2014. 15.54  | Izvor: magyarszo.com

I delegacija SVM-a u Briselu

BRISEL -

Delegacija Saveza vojvođanskih mađara boravi u Briselu gde vode pregovore sa predsednikom poslaničke grupe narodnih stranaka u Evropskom Parlamentu, sa poslanicima ove političke porodice i sa članovima Evropske Komisije.

Teme razgovora dotiču stanje vojvođanskih mađara i pitanja evropskih integracija Srbije.

Delegaciju SVM-a predvodi Ištvan Pastor, a članovi delegacije su član predsedništva stranke i potpredsednik odbora za evropske integracije skupštine Srbije, Laslo Varga, i Andor Deli, poslanik u Evropskom Parlamentu.

Među temama o kojima će delegacija pregovarati su pitanja koja se odnose na manjine, obrazovanje, informisanje, proporcionalno zapošljavanje i pitanja koja se tiču integracijskih procesa Srbije.

Delegacija se susrela sa Tiborom Navračićem, poverenikom Evropske Unije za pitanja kulture, obrazovanja, omladine i sporta, sa Kingom Gal, poslanicom u Evropskom Parlamentu, Milanom Zverom, predvodnikom slovenačkih poslanika, Dubravkom Šuicom, predvodnicom hrvatske delegacije, Jožefom Sajerom, potpredsednikom frakcije Evropske Narodne Stranke - Evropskih Demokrata.

Delegaciju SVM-a je primio i Manfred Veber, predsednik frakcije Evropske Narodne Stranke i Eduard Kukan, Predsednik delegacije Evropskog Parlamenta za odnose sa Srbijom.

Broj komentara: 1

Mitar  21. 11. 2014. | 06:41
Naročito veliku pomoć će imati od Dubravke Šuice, bivše gradonačelnice Dubrovnika, podpresednice HDZ, čuvene partije, koja svoj program gradi na antisrpstvu. Veliki je proivnik i dušmanin za sve ono što je srpsko. E zato Pastore, pazi da zabeležiš njeno izlaganje u pogledu autonomije Srba u Hrvatskoj, uvodjenju ćirilice u školovanje srpske dece, podršku srpskim kulturnim zajednicama, koje svaki dan pale i ruše table, pa provale i paljenja obnovljenih crkava SPC i još mnogo toga. Zato nisi trebao putovati u Brisel, jer je to još jedan trošak državi Srbiji, nego si mogao uzeti novine ovihu u načelu i sve u to pročitati, pa konzumiraj koliko ti treba.