DSS: Mediji u Srbiji obasipaju građane neistinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Mediji u Srbiji obasipaju građane neistinama

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da u Srbiji nije ostvaren napredak na planu slobode medija i da se građanima putem medija plasiraju brojne neistine.

"Ako bi se stanje medijskih sloboda ocenjivalo po stepenu slobode da se građani obasipaju neistinama, Srbija bi nesumnjivo bila veoma visoko rangirana zemlja što potvrđuje objavljivanje izveštaja Reportera bez granica o stepenu medijskih sloboda u 2013. godini", saopštila je DSS.

Ta stranka je podsetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su brojni pisani i elektronski mediji u Srbiji objavili prethodnih dana "neistinu" da je u najnovijem izveštaju Reportera bez granica, Srbija u prošloj godini napredovala za devet mesta i našla se na 54. od 180 mesta na listi.

"Izveštaj o stanju medijskih sloboda u 2014. godini još nije objavljen, a onaj koji su srpski mediji ovih dana objavili kao najnoviji, objavljen je 31. januara prošle godine i odnosi se na 2013. godinu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je ta činjenica "još jedan dokaz da aktuelna vlast Srbiju vodi dobrim putem, pomisliće lakoverni građani, skloni da više veruju onome što im se kaže od onoga što sami vide i doživljavaju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.