Izvor: Blic, 05.Sep.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONEO I POKLON Slavni ultimet fajter Geri Gudridž posetio Dečije selo u Sremskoj Kamenici

Geri Gudridž, bivši kikbokser, šampion i legenda ultimet fajt takmičenja, posetio Dečje selo u Sremskoj Kamenici, a selu je poklonio kombi pun bele tehnike.

Slavni borac u Srbiju je došao na poziv Alekse Balaševića, sina kantautora i pevača Đorđa Balaševića. Aleksa kaže da je Gudridž prihvatio poziv i odmah želeo da pomogne Dečjem selu.

- Od prijatelja sam dobio njegov broj i rešio da ga pozovem. Kada sam rekao Srbija, on je kazao da nikad nije bio u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siriji, ali sam ubrzo objasnio gde je Srbija. Za Dečje selo, mislio je da je to naziv mesta, ali kada sam mu rekao o kakvoj se deci radi, odmah je pristao da pomogne- kaže Balašević.

Gudriž je sa decom podelio svoju životnu priču, rekavši da saoseća sa njima, zato što je i njemu bilo teško u životu.

- Rođen sam u Trinidadu i Tobagu, a moja porodica i ja bili smo siromašni. Imao sam samo jedan par pantalona i jednu majicu koje sam svakog dana nosio u školu. U svetu je mnogo sebičnih ljudi, ali bogatstvo nema veze sa novcem, već sa srcem - rekao je slavni borac oduševljenim mališanima.

Deci je poželeo da se ugledaju na njega.

- Želim da me gledate kao inspiraciju. Moj život je bio pun uspona i padova, zato nikada ne odustajte i moći ćete da dosegnete visine- dodao je on. Klincima je objasnio, da borci, iako nasilni u ringu, nisu takvi van njega, te da mu je nekada bilo teško da se bori protiv svojih prijatelja.

- Borba je posao kao i svaki drugi. Kada se posao završi mi nismo neprijatelji- rekao je on odgvarajući na pitanja znatiželjne dece.

Oduševljeni njegovom posetom bili su i mnogi drugi koji su ga ovih dana sreli u Srbiji, od političara koji su se slikali sa njim na aerodromu, do građana koji su ga odmah prepoznali. Priznaje da nije mislio da će da u Srbiji toliko ljudi prepoznati, a posle nekoliko dana provedenih ovde fasciniran je našom zemljom.

- Želim da Srbiju nazovem svojim domom. Ranije sam to govorio za Japan i Monako, a od danas to je i Srbija. Ne postoji ništa što mi se ovde ne sviđa - dodaje Gudridž.

On je u društvu Balaševića obišao Vojvodinu i Centralnu Srbiju, a oduševili su ga naši srednjovekovni manastiri, jer iako je dugo bio energični borac, danas uživa u mirnim mestima.

Gudridž je Srbiju uporedio sa svojim sportom, rekavši da je to ne toliko velika i atraktivna, ali vrlo borbena zemlja. Pored Japana i Monaka, nađu zemlju je uvrstio u tri države koje mu se najviše dopadaju.

Održao lekciju srpskim borcima

Legenda borilačkih sportova održao je i seminar rvačima i kik-bokserima kluba Vojvodine. Iako njegovi seminari mogu da koštaju i do 10.000 dolara, on je svoje znanje na naše takmičare preneo besplatno.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VELIKO SRCE ULTIMAT BORCA: Geri Gudridž posetio Dečje selo u Sremskoj Kamenici i doneo poklone!

Izvor: Kurir, 06.Sep.2016, 13:47

...Slavni borac u Srbiju je došao na poziv Alekse Balaševića, sina kantautora i pevača Đorđa Balaševića..Mnogi nisu verovali u početku kad sam rekao da ću ga pozvati i da će on doći Kada smo rekli da poseti našu rvačku školu raspitao se u UFC krugovima, gde su mu rekli da je Srbija poznata...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.