Cucić: Do 2021. godine rešiti stambeno pitanje izbeglica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cucić: Do 2021. godine rešiti stambeno pitanje izbeglica

U toku je javni poziv za izbor korisnika za 250 stanova u Ovči, gde je prođle godine useljeno 235 porodica, a čekujemo da do kraja 2021. nekih 7.600 porodica dobija krov nad glavom, izjavio je komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

On je u Jutarnjem dnevniku RTS kazao da je pitanje izbeglica još uvek aktuelno, da je situacija bolja, ali daleko od toga da bude konačno ređena.

"Ali, očekujemo da do kraja 2021. nekih 7.600 porodica dobije krov nad glavom na različite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načine - otkup seoskih kuća, otkup stana, montažna kuća, građevinski materijal, ali to ne znači da ćemo u potpunosti sve da rešimo", rekao je Cucić.

On je dodao da se krajem 2021. završava program i da do tada treba obezbediti smeštaj svim preostalim izbeglicama.

Cucić je u vezi sa migrantima naveo da situacija u Srbiji stabilna i da prema poslednjim podacima od jutros u zemlji oko 3.700 migranata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.