Građani Srbije od ponoći mogu u Crnu Goru uz PCR ili ELISA test

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 09:10

Građani Srbije od ponoći mogu u Crnu Goru uz PCR ili ELISA test

Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je večeras crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći će moći da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.

Uslov za ulazak građana iz navedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

Na sednici je doneta i odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do 1.00 iza ponoći, prenose podgoričke Vijesti.

"U predlogu Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja i nakon konsultacija s predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja", navode iz NKT.

Montenegro erlajns od 19. avgusta leti za Beograd

Crnogorska aviokompanija Montenegro airlines od 19. avgusta obnavlja avio-liniju sa Srbijom, saopšteno je danas iz te kompanije nakon što je ranije danas objavljeno da od sutra Crna Gorica otvara granice za građane Srbije.

Njihovi avioni leteće dva puta dnevno na linijama iz Beograda ka Podgorici i Tivtu, uz izuzetno povoljne cene.

"Uzimajući u obzir izražene potrebe kretanja i interesovanje potencijalnih putnika, a ipak vodeći računa da smo svi na zadatku ublažavanja posledica pandemije za naše građane, MA će obezbediti izuzetno povoljne cene karata koje idu od 109 do 119 evra - sa svim taksama i to u raspoloživosti koja će minimum biti dve trećine avio-sedišta, navodi se u saopštenju.

Dodaju da ovim MA dokazuje da je doprinos obnovi kretanja i turističkih boravaka u Crnoj Gori prioritetniji zadatak od linijskog profita, koji kompanija, moguće, može da ostvari na kratak rok.

Napominju da će, kao i do sada, poštovanjem svih protokola zaštite Svetske zdravstvene organizacije propisanih u vazduhoplovstvu, dati kontinuiran doprinos zaštiti zdravlja putnika i stanovništva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora otvara granicu sa Srbijom uz negativan test

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2020

PODGORICA - Crna Gora sutra otvara granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Sjevernom Makedonijom, rekao je u jutarnjem programu televizije Vijesti direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.