Čelnici Sombora na putovanja potrošili dva miliona dinara

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici Sombora na putovanja potrošili dva miliona dinara

Gradskom većniku Sombora i njegovom šoferu za put u Brisel u decembru su isplaćene dnevnice od oko 1.500 evra.

Od januara do septembra prošle godine, do kada su ovi podaci bili dostupni na sajtu grada, za dnevnice je gradskim čelnicima isplaćeno 1,4 miliona dinara. U decembru je za dnevnice dato bezmalo pola miliona ili trećina iznosa isplaćenog za devet meseci.

– Ako se uzme ovaj mesec za prosek, ispada da grad godišnje za dnevnice izdvaja 5,7 miliona dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili oko 50.000 evra - tvrdi Dragan Nikodijević iz Pokreta “Dosta je bilo“, koji je prvi pokrenuo pitanje briselskih dnevnica.

Vozaču Zoranu Saviću na ime dnevnica dato je 130.000 dinara, a to je duplo više nego što je dobio Nemanja Sarač, gradski većnik za kulturu, koga je vozio u Brisel povodom promocije Sombora. Boravak je trajao malo duže nego što je bilo planirano.

- Građane interesuje da li je bilo neophodno da predstavnici lokalne samouprave putuju u Brisel i potroše ovoliko para - ističe Nikodijević.

Šofer Savić kaže da nije ništa sporno jer su dnevnice, navodno, pokrile i troškove putovanja, ali ne može o tome da govori jer nema saglasnost pretpostavljenih. Ni Nemanja Sarač, član Gradskog veća, koga je Savić vozio u prestonicu EU, nije želeo da se  zvanično izjašnjava o ovoj temi.

Ipak, put u Brisel mogao bi uskoro da dobije epilog pred odbornicima Skupštine grada jer je predsednik opozicione odborničke grupe DS Vladimir Kuzmanov na poslednjoj sednici zatražio da se razjasne sporni detalji. Odbornici su ostali bez odgovora, jer zahtev, navodno, nije podnet pismeno u skladu sa poslovnikom.

– Tražimo kompletnu informaciju o tome da li je u ovom slučaju novac nenamenski trošen – kaže Kuzmanov izražavajući sumnju da su dnevnice ovom, ali i drugim prilikama, deljene i volonterima ili drugim osobama koje na to nemaju pravo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.