Somborski čelnici se bahate na dnevnicama?

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborski čelnici se bahate na dnevnicama?

Somborskom gradskom većniku i njegovom šoferu za put u Brisel u decembru 2014. su isplaćene dnevnice od oko 1.500 evra.

Od januara do septembra prošle godine, do kada su ovi podaci bili dostupni na sajtu grada, za dnevnice je gradskim čelnicima isplaćeno 1,4 miliona dinara. U decembru je za dnevnice dato skoro pola miliona dinara, ili trećina iznosa isplaćenog za pomenutih devet meseci. "Ako se uzme ovaj mesec za prosek, ispada da grad Sombor godišnje za dnevnice izdvaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 5,7 miliona dinara ili oko 50.000 evra", tvrdi Dragan Nikodijević iz Pokreta "Dosta je bilo", koji je prvi pokrenuo pitanje briselskih dnevnica.

Vozaču Zoranu Saviću na ime dnevnica dato je 130.000 dinara, a to je duplo više nego što je dobio gradski većnik za kulturu Nemanja Sarač, koga je vozio u Brisel povodom promocije Sombora. Boravak je, kako "Blic" piše, trajao duže nego što je planirano. "Građane interesuje da li je bilo neophodno da predstavnici lokalne samouprave putuju u Brisel i potroše ovoliko para. I zbog čega svi ti podaci nisu transparentniji", ističe Nikodijević.

Šofer Savić kaže da nije ništa sporno jer su dnevnice navodno pokrile i troškove putovanja, ali ne može o tome detaljnije da govori jer nema saglasnost pretpostavljenih. Ni Nemanja Sarač, koga je Savić vozio u Brisel, nije želeo da se za medije zvanično izjašnjava o ovoj temi.

Sporni put u Brisel mogao bi uskoro da dobije epilog pred odbornicima Skupštine grada jer je predsednik opozicione odborničke grupe DS Vladimir Kuzmanov na poslednjoj sednici zatražio da se razjasne sporni detalji. Odbornici su ostali bez odgovora jer zahtev navodno nije podnet pismeno u skladu sa poslovnikom.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Čelnici Sombora na putovanja potrošili dva miliona dinara

Izvor: Blic, 20.Maj.2015

Gradskom većniku Sombora i njegovom šoferu za put u Brisel u decembru su isplaćene dnevnice od oko 1.500 evra...Od januara do septembra prošle godine, do kada su ovi podaci bili dostupni na sajtu grada, za dnevnice je gradskim čelnicima isplaćeno 1,4 miliona dinara. U decembru je za dnevnice dato...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.