Budući šidski tehničari ulepšavaju svoj, ali i tuđi prostor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budući šidski tehničari ulepšavaju svoj, ali i tuđi prostor

Dvadeset godina unazad u Tehničkoj školi "Nikola Tesla" živi ideja da učenici sami stvaraju predmete koji bi njihov boravak u školi činili lepšim. Takvu ideju učenici posebno cene, te na praktičnu nastavu gotovo uvek dolaze sa novim skicama i predlozima, a sve sa ciljem uređivanja prostora u kojem imaju nastavu.

Učenici Tehničke škole "Nikola Tesla" se praktičnoj nastavi raduju najviše, jer znaju da će se ovde njihove ideje pretvoriti u dela. U dogovoru sa profesorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << praktične nastave, čine sve kako bi svojim izumima ulepšali boravak u školi.

Rad ovih đaka, ali i profesora je izuzetno cenjen, te su tako ovi učenici pravili razne predmete za druge osnovne škole, mesne zajednice nadomak Šida, ali i za JKP "Standard" u Šidu. Ništa od ovih proizvoda oni nisu naplatili.

Ulaganja u nameštaj su u ovoj školi svedena na minumum, jer učenici, uz svesrdnu pomoć i podršku profesora, znaju sami da poprave ili naprave sve što im je potrebno. Sve to čine u jednoj od najuređenijih radionica, koja sadrži sve neophodne elemente za rad, te je nesumnjivo što je ova škola jedna od opremljenijih u Vojvodini.

Učenici ove škole sada rade na pravljenju sprava za vežbanje, a ono što je od izuzetnog značaja jeste da profesori praktične nastave izuzetno prate trendove, kako bi sve što u ovoj školi nastane imalo daleku primenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.