Brnabić u poseti Severnobanatskom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 14:46

Brnabić u poseti Severnobanatskom okrugu

Ulaganja u privredu, školstvo i zdravstvo prioritet su države, poručila je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, prilikom posete Severnobanatskom okrugu. Predsednica Vlade obišla je kompanije u Kanjiži, školu u Novom Kneževcu, ali i kulturne institucije u Kikindi i kikindsku Opštu bolnicu. Ona je pohvalila stanovnike severnog Banata na velikom odzivu za vakcinaciju jer, kako je rekla, samo tako Srbija može da računa na sve zdrave segmente našeg društva.

Poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić Severnobanatskom okrugu započeta je obilaskom kompanije ''Visa- prom'' u Kanjiži. Kompanija je prisutna na tržištu 30 godina, najveći je proizvođač primarnog drveta u Srbiji i zapošljava preko 250 radnika. Predesednica Vlade potom je zajedno sa ministrom prosvete Brankom Ružićem posetila komplpetno rekonstruisanu Osnovnu školu ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Novom Kneževcu. Ulaganja u privredu, školstvo i zdravstvo prioritet su države, poručila je premijerka.

''Mi se trudimo da pomažemo subvencijama i podsticajima, ulaganjima u opremu, ali i da sve ono što radimo treba da ulažemo u infrastruktruru, kako bi svima bilo lakše da dolaze do svojih kooperanata i da njihovi proizvodi nalaze tržište'', istakla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

''Imamo privilegiju da obiđeno ovako grandiozan objekat preko 5.000 kvadratnih metara jedne nove ustanove sa ulaganjem Vlade od preko 300 miliona dinara'',nadovezao se Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

''Očekujemo od Republike Srbije i dalju pomoć u vidu investicija kako velikih tako i malih'', kaže Irena Slavković, predsednica opštine Novi Kneževac.

Premijerka je obilazak nastavila u Kikindi gde je obišla pogon francuske kompanije Mecafor koja zapošljava stotinak radnika, a pored automobilske, prioritet joj je i avio industrija. Kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice Kikinda za čije radove se izdvaja preko 350 miliona dinara, takođe je bila tema posete. Kraj poete bio je previđen za obilazak rekonstruisanog Kulturnog centra, gde su svoje umeće predstavile članice udruženja žena.

''Znam da ima još stvari na kojima ćemo morati da radimo i mnogo zadataka sa kojima odlazim iz Kikinde, ali se radujem da se vratim pa makar u oktobru 2022. vidim završetak prve faze Opšte bolnice'', dodala je premijerka.

''Zajednički ćemo pronaći sredstva za opremanje nove industrijske zone i to će sigurno privući nove kako strane, tako i domaće investitore'',podseća Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Premijerka je pohvalila stanovnike severnog Banata na velikom odzivu za vakcinaciju jer, kako je rekla, samo tako Srbija može da računa na sve zdrave segmente našeg društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić u Severnobanatskom okrugu: Što pre proširiti granične prelaze i otvoriti nove

Izvor: RTS, 22.Okt.2021

Premijerka Ana Brnabić, koja je posetila Severnobanatski okrug, izjavila je da mora da se radi na proširenju graničnih prelaza i otvaranju dodatnih za teretni saobraćaj, kao i na proširivanju takozvanih "zelenih koridora" na granici sa Mađarskom, da ne bude čekanja. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.