Brnabić: Svim srcem uz Vučića, nikad manje prostora za razgovor; Dačić: U dijalogu ništa spektakularno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 09:04

Brnabić: Svim srcem uz Vučića, nikad manje prostora za razgovor; Dačić: U dijalogu ništa spektakularno

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi i svim srcem i dušom sam u Briselu, poručila je premijerka Ana Brnabić uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

U Briselu će se prvi put sastati predsednik Srbije i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, a Brnabićeva kaže da je danas izuzetno važan dan, ali i da nikada nije bilo manje prostora za pregovore.

"Žao mi je što nisam u Briselu, svim srcem sam uz predsednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće mu biti lako, ima nemoguć zadatak i veliku odgovornost. Nikada nisam bila tako zabrinuta kao sada oko stabilnosti i bezbednosti na KiM", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ističe da će predsednik Vučić pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kaže, ne vidi.

"Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici, ne vidim prostor u nastavku dijaloga. Ali nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Aleksandra Vučića. Žao mi je što je tolika odgovornost na njemu", rekla je premijerka.

Ona je rekla i da je samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, nedavno održan u Tirani, bio "potpuno nebitan" za prištinsku stranu u odnosu na današnji sastanak u Briselu, za koji su se, veruje, dugo spremali.

Dačić: U dijalogu ništa spektakularno

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je kako ne očekuje da će se bilo šta spektakularno dogoditi u dijalogu Beograda i Prištine i da nije optimista da sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem mogu postići bilo kakvi dogovori.

Ne očekujem ništa spektakularno, u pozitivnom smislu. U negativnom smislu se može svašta očekivati. To nije ništa novo, od 2012. godine svi razgovori koji su vođeni, na svakom sastanku su počinjali od genocida i ratne štete, rekao je Dačić za TV Prva.

Komentarišući najave o navodnoj tužbi za genocid protiv Srbije, Dačić je rekao da za to nema pravnog osnova, jer u vreme na koje bi se ta tužba odnosila "ni po njihovim stavovima" Kosovo nije postojalo kao država.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici; Vučiću neće biti lako"

Izvor: B92, 15.Jun.2021

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi i svim srcem i dušom sam u Briselu, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na B92...

"Nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Vučića" Brnabić poslala poruku podrške predsedniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2021

Brnabić Ističe da će predsednik Vučić pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kaže, ne vidi..Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi i svim srcem i dušom sam u Briselu, poručila je premijerka Ana Brnabić uoči nastavka dijaloga Beograda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.