"Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici; Vučiću neće biti lako"

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi i svim srcem i dušom sam u Briselu, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

09:02

EPA-EFE Andrej Cukic

Vučić se danas u Briselu, podsetimo, sastaje s predstavnicima Prištine u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Brnabićeva kaže da je danas izuzetno važan dan, ali i da nikada nije bilo manje prostora za pregovore. "Žao mi je što nisam u Briselu, svim srcem sam uz predsednika, neće mu biti lako, ima nemoguć zadatak i veliku odgovornost. Nikada nisam bila tako zabrinuta kao sada oko stabilnosti i bezbednosti na KiM", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ističe da će predsednik Vučić pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kaže, ne vidi.

"Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici, ne vidim prostor u nastavku dijaloga. Ali nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Aleksandra Vučića. Žao mi je što je tolika odgovornost na njemu", rekla je premijerka.

Ona je rekla i da je samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, nedavno održan u Tirani, bio "potpuno nebitan" za prištinsku stranu u odnosu na današnji sastanak u Briselu, za koji su se, veruje, dugo spremali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: