Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 08:46

Brnabićeva: Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo.
Brnabićeva je za RTS istakla da se rezultat glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.
"Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju", istakla je predsednica parlamenta.
Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.
"Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Biće teško sarađivati sa zemljama koje su bile sponzori i kosponzori Rezolucije

Izvor: Danas, 24.Maj.2024

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će joj biti izuzetno teško da sarađuje sa zemljama koje su bile sponzori i kosponzori Rezolucije o sećanju na genocid u Srebrenici, koja je usvojena u četvrtak u Generalnoj skupštini UN.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.