Belorepan iz Odžaka uspešno izlečen i vraćen u prirodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 16:26

Belorepan iz Odžaka uspešno izlečen i vraćen u prirodu

Mlada ženka orla belorepana (Haliaeetus albicilla) je uspešno izlečena u prihvatilištu ZOO vrta Palić, i nakon punih mesec dana uspela je da povrati zdravstvenu i fizičku kondiciju koja joj je potrebna kako bi nastavila sa normalnim životom u prirodi.

Kada su u pitanju mlade jedinke orlova belorepana, one nisu vezane za teritoriju, tako da se nakon oporavka mogu vratiti na bilo koje odgovarajuće područje.

Ipak, u ovom slučaju Tim za zbrinjavanje Pokrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zavoda za zaštitu prirode je odlučio da se jedinka vrati blizu mesta gde je i pronađena, jer se u blizini nalaze šume i više otvorenih voda, što čini idealno stanište za ovu vrstu.

Obzirom da su se obe jedinke belorepana uspešno vinule u nebo, čitava akcija spašavanja je imala srećan epilog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Mlada ženka orla belorepana izlečena i vraćena u prirodu

Izvor: Radio 021, 17.Jun.2021

Mlada ženka orla belorepana izlečena je u prihvatilištu ZOO vrta Palić, i nakon mesec dana uspela je da povrati fizičku kondiciju koja joj je potrebna kako bi nastavila sa životom u prirodi.

Nastavak na Radio 021...

Ženka orla belorepana ponovo u prirodi

Izvor: Beta, 17.Jun.2021

Mlada ženka orla belorepana (Haliaeetus albicilla) puštena je danas u prirodu posle jednomesečnog lečenja, saopštio je danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.Uspešno je izlečena u prihvatilištu ZOO vrta Palić, i nakon punih mesec dana uspela je da povrati zdravstvenu i fizičku kondiciju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.