Baby exit za vikend na Petrovaradinskoj tvrđavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Baby exit" za vikend na Petrovaradinskoj tvrđavi

Dom zdravlja "Novi Sad" sa svojim službama ponovo učestvuje na "Baby exit" - u koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u subotu i nedelju 18. i 19. maja od 16 do 19 časova.

Tema ovogodišnjeg festivala je "Zdravo dete - srećno dete" i "Pravilna tehnika pranja zuba".

Cilj je ukazati na važnost redovne, pravovremene vakcinacije dece, smanjiti strah dece od poseta zdravstvenim ustanovama, edukovati decu o važnosti i tehnici pravilnog pranja zuba, ukazati na važnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravilne ishrane, redovne higijene ruku, opasnosti u saobraćaju, opasnosti od trovanja.

Aktivnosti na štandu broj 1:

1. Igra sa decom - „pregledanje" lutke bebe koja će ležati u kadici za kupanje novorođenčadi u šarenim čepovima, vakcinisanje lutke koja ne plače (umanjujemo strah od injekcija)

2. Podela zdravstveno-vaspitnog materijala - bojanke o ishrani, agitke o emocijama, vakcinaciji...

3. Edukacija zainteresovanih roditelja i dece o zdravim stilovima života

Aktivnosti na štandu broj 2:

1. Demonstracija pravilne tehnike pranja zuba na modelu vilice, nakon čega deca demonstriraju stečena znanja

2. Edukacija roditelja i dece o važnosti održavanja oralne higijene, ali i ukazivanje na značaj svih drugih preventivnih mera koje mogu da dovedu do unapređenja oralnog zdravlja.

3. Podela zdravstveno-vaspitnog materijala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.