Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2023, 07:56

BLISKOISTOČNI SUKOB Humanitarna situacija u enklavi sve teža; IDF: Blizu smo uništenja Hamasovog sistema na severu Pojasa Gaze

Četrdeset drugi dan sukoba Izraela i Hamasa. Izraelska vojska je saopštila da ulazi u sledeću fazu kopnene ofanzive u Gazi i da je blizu uništenju Hamasovog vojnog sistema na severu Pojasa Gaze. Premijer Benjamin Netanjahu kaže da Izrael čini sve što može kako bi zaštitio civile dok vodi borbe protiv Hamasa ali da, nažalost, nije bio uspešan. Humanitarna situacija u Gazi je sve gora – bolnice se zatvaraju zbog nepostojanja uslova za rad, a nedostatak goriva otežava rad telekomunikacija. 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.