Anita Balaž za rođendan dobila novo srce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anita Balaž za rođendan dobila novo srce

Trasplatacija srca Anite Balaž iz Erdevika uspešno je obavljena, potvrdila je za RTV njena porodica. Operacija je trajala šest sati, sve je prošlo bez komplikacija, a Anita se sada nalazi na intenzivnoj nezi.

Pravila klinike u Beču, gde je transplatacija izvršena su da u javnost bez posebnog odobrenja ne iznose pojedinosti. Inače, Anita danas slavi 13. rođendan i novo srce najlepši je poklon koji je mogla da dobije.

Podsetimo, Anita je u borbu za novo srce krenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prikupljajući novac od donatora, ali je izmenom pravilnika lečenje odobreno o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Za decu kojoj naš zdravstveni sistem ne može obezbediti adekvatno lečenje, dobra vest od resornog ministra Zlatibora Lončara, koji je najavio da će Vlada formirati Fond za lečenje teško obolele dece u inostranstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.