Aleksandru Totu nagrada Dr Zoran Đinđić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandru Totu nagrada "Dr Zoran Đinđić"

Ovogodišnji dobitnik nagrade doktor Zoran Đinđić za mladog istraživača i naučnika u Vojvodini je doktor Aleksandar Tot sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Svečano uručenje održano je večeras u amfiteatru zgrade Rektorata Univerizeta u Novom Sadu, gde je dodeljno i priznanje najboljem studentu tog Univerziteta Vidaku Raičeviću.

U konkurenciji od sedam kandidata doktor Aleksandar Tot osvojio je ovogodišnju nagradu doktor Zoran Đinđić za mladog istraživača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i naučnika, ističući pritom da je to priznanje zapravo plod rada čitavog istraživačkog tima koji radi na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Vidak Raičević najbolji je student Univerziteta u Novom Sadu za 2015/2016 godinu. Dobitnica priznanja za najbolji diplomski rad, odnosno završni rad na master studijama ili magistarski rad iz socioloških i filiozofskih nauka, a koji se bira na teritoriji čitave Republike je Anđelija Milić sa Filozofkog fakulteta u Nišu,.

Ove godine uručena je i specijalna nagrada doktor Zoran Đinđić za sveukupan doprinos nauci, a laureat je doktor Branisalv Šojić sa novosadskog Tehnološkog fakulteta. Nagrade su, između ostalih, dobitnicima uručili rektor Univeziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

Nagrade doktor Zoran Đinđić ustanovljene su 2004. godine. Ovogodišnjoj dodeli su uz predstavnike Univerziteta u Novom Sadu, prisustvovali i pokrajinski premijer Igor Mirović, kao i drugi članovi Pokrajinske vlade, zatim predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ali i brojni pipadnici akademskog sveta.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavljanje mape novosadskih parkova na PMF-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2016

U amfiteatru 1 na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu danas u 18.15 časova, u okviru projekta "Upoznaj zelenu stranu Novog Sada", biće organizovana prezentacija mape novosadskih parkova...Prezentaciju organizuje Pokret gorana Novog Sada u saradnji da Departmanom za geografiju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.