Albanija dostavila SE Rezoluciju, osporava izveštaj Dika Martija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 09:13

Albanija dostavila SE Rezoluciju, osporava izveštaj Dika Martija

Stalna misija Albanije dostavila je svim državama članicama Saveta Evrope i posmatračima Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o nezakonitoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, usvojenu u albanskom parlamentu 21. jula, sa molbom da je dostave nadležnim organima, prenosi Kosovo onlajn.

U propratnoj noti posebno se izdvajaju delovi rezolucije koji sadrže tvrdnju o tome da navodi iz izveštaja Dika Martija, ni nakon deset godina istrage, nisu dokazani, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su zasnovani na činjenicama.

Takođe se upućuje poziv Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope da sačini novi izveštaj u kojem će preispitati navode o nezakonitoj trgovini ljudskim organima u Albaniji i/ili na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se dodaje, rezolucija koja je priložena uz notu je odgovor na Rezoluciju 1782 (2011) PS Saveta Evrope, "Istraga navoda o nehumanom postupanju prema ljudima i nezakonita trgovina ljudskim organima na Kosovu“, koja je bazirana na izveštaju Dika Martija.

U noti se tvrdi da optužbe iznete u izveštaju Martija nakon više od 10 godina "temeljnih istraga od strane Specijalnih istražnih snaga EU i njenog naslednika, Kancelarije Specijalističkog tužioca, ostaju neosnovane, nedokazane i nisu zasnovane na dokazima i činjenicama i stoga ih kao takve treba da ih posmatraju sve nacionalne i međunarodne institucije".

Dodaje se da se rezolucijom albanskog parlamenta poziva da Parlamentarna skupština Saveta Evrope napravi naknadni izveštaj i da preispita Rezoluciju 1782 (2011), tako što će ponovo proceniti navode o nezakonitoj trgovini ljudskim organima u Albaniji i/ili na Kosovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija Savetu Evrope dostavila rezoluciju, osporava izveštaj Dika Martija

Izvor: RTS, 12.Avg.2022

Stalna misija Albanije dostavila je svim državama članicama Saveta Evrope i posmatračima Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o nezakonitoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, usvojenu u albanskom parlamentu 21. jula ove godine, sa molbom da je dostave nadležnim organima, saznaje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.