Aktuelno: Preminulo još 35 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.769 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2021, 09:56

Aktuelno: Preminulo još 35 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.769 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano novih 1.769 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je još 35 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Na bolničkom lečenju je 5.911 pacijenata, od kojih 207 na respiratoru.

Od početka epidemije korona virusa u Srbiji je testirano ukupno 2.389.138 uzoraka, zaraza je potvrđena u 357.894 slučaja, a preminulo je ukupno 3.548 osoba, uz stopu smrtnosti od 0,99 odsto.

16.36 - U KC Niš 182 kovid pacijenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četvoro u teškom stanju

U kovid objektima Kliničkog centra (KC) Niš hospitalizovano je 236 pacijenata, a kod 182 pacijenata je potvrđen kovid-19, objavljeno je na sajtu te zdravstvene ustanove.

Četvoro pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i u teškom su opštem stanju.

15.49 - Na Kosovu i Metohiji 259 novozaraženih, sedam osoba preminulo

Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 sata, od 1.531 testiranog uzorka, registrovano 259 novih slučajava zaraze korona virusom, dok je sedam osoba preminulo, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

15.40 - U Beogradu 546 novozaraženih, ostali gradovi manje od po 80

Od 1.769 novih slučajeva korona virusa koliko je u Srbiji potvrđeno u poslednja 24 sata, najviše novoobolelih i dalje je u Beogradu - 546.

Svi ostali gradovi imaju manje od po 80 novozaraženih. U Nišu je registrovano 76 novih slučajeva, u Kragujevcu 62, u Šapcu 59, Vranju 55, Užicu 41, Kraljevu i Novom Sadu po 39, Subotici i Pančevu 38.

14.25 - Počela vakcinacija u bolnicima Sveti Sava i na Banjici

Danas je počela vakcinacija lekara, medicinskog i nemedicinskog osoblja, angažovanih u "crvenoj zoni" Instituta za ortopediju Banjica i u Bolnici Sveti Sava koji su u kovid sistemu.

Direktor bolnice na Banjici Zoran Baščarević rekao je da se za vakcinaciju prijavilo 124 ljudi.

12.23 - Đerlek:Srbija će imati 3 vakcine za imunizaciju stanovništva

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je jutros da će Srbija uskoro imati tri vakcine na raspolaganju za imunizaciju stanovništva.

"Spoljnopolitički kredibilitet naše zemlje je danas na višem nivou nego ranije i zbog toga je Srbija uspela da dobije vakcine i počne imunizaciju čak i pre EU", podsetio je Đerlek.

11.20 - U Vojvodini 402 novozaražena, manje testiranih za praznik

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su potvrđena 402 nova slučaja korona virusa, od kojih je najviše u Novom Sadu, 120, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U saopštenju objavljenom na sajtu Instituta se napominje da je manji broj registrovanih slučajeva prethodnog dana posledica manjeg broja zahteva za laboratorijskim testiranjem za praznik.

10.56 - Vakcinacija medicinskih radnika u Ribarskoj banji

U Specijalnoj bolnici Ribarska banja počela je vakcinacija medicinskih radnika.

Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice rekao je da je Ministarstvo zdravlja za tu ustanovu opredelilo 50 doza Fajzerove vakcine i da se nada će svih 50 biti i iskorišceno.

9.10 - Kisić:Virus koristi svaku slabost i opuštanje,nada u vakcinu

Vidi se lagani trend pada broja obolelih od kovida 19, ali su brojevi i dalje visoki i svaki dan desetine sugrađana izgubi bitku s bolešcu, upozorava ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.