Akademiji umetnosti 32,5 miliona za nove instrumente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademiji umetnosti 32,5 miliona za nove instrumente

Akademija umetnosti u Novom Sadu dobila je od Pokrajinske vlade 32,5 miliona dinara za nabavku novih muzičkih instrumenata i prateće opreme. Potpisivanju ugovora prisustvovali su Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, i Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar za kulturu.

Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti, istakao je da će ta investicija značajno unaprediti rad Akademije. Nova oprema koristiće čitavoj umetničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << produkciji, ali i boljoj saradnji Akademije sa drugim ustanovama.

Dobijena sredstva upotrebiće se za nabavku novih klavira, orkestarskih i duvačkih instrumenata.

Ipak, najveći problem s kojim se Akademija suočava jeste neadekvatan prostor za nastavu. Prostorije se nalaze na više lokacija u gradu, što im otežava rad, a planova za izgradnju zgrade Akademije još uvek nema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.