AKTUELNO: U poslednja 24 sata preminule još 62 osobe, novih 6.298 slučajeva zaraze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 07:06

AKTUELNO: U poslednja 24 sata preminule još 62 osobe, novih 6.298 slučajeva zaraze

Prema poslednjem preseku, koronavirus je potvrđen kod još 6.298 osoba, od 19.637 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminula su 62 pacijenta. Na bolničkom lečenju je 3.999 pacijenta, od kojih je 138 na respiratoru.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 1.867.836 slučajeva koronavirusa, a testirana su 8.584.592 uzorka. Od posledica zaraze preminulo je 14.666 osoba. Procenat smrtnosti je 0,79 odsto, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Struka upozorava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da to nije prava slika jer su ljudi manje odlazili kod lekara tokom praznika, te da će se realna situacija videti tek za nekoliko dana.

Zabrinjava veliki broj pacijenata u crvenim zonama, na respiratorima, kao i broj preminulih. Prema poslednjem preseku, od posledica zaraze preminulo je 55 pacijenata. Na bolničkom lečenju nalaze se 4.154 pacijenta, od kojih je 146 na respiratoru.

U cirkulaciji su omikron, njegova podvarijanta stelt, kao i delta soj. Najugroženiji su najstariji građani, ali sve više i deca.

Lekari ponavljaju da je uz poštovanje protivepidemijskih mera i dalje najvažnija vakcinacija.

Imunolog profesor Dušan Popadić naveo je da svako treba da se imunizuje i da ne čeka da se zarazi.

Objasnio je da je broj infektivnih čestica virusa, na koji nailazimo u okruženju, preveliki i da probija imunitet, kako nakon preležane infekcije, tako i postvakcinalni i da zato dolazi do situacija da neko oboli od kovida i dva puta.

15.45 - Čačak: Dva pacijenta umrla, 50 u bolnici zbog kovida

Na odeljenjima čačanske Opšte bolnice smešteno je 50 pacijenata, a dva su umrla od posledica korona virusa.

15.40 - Na Kosovu i Metohiji još 236 novozaraženih, umrlo četiri pacijenta

Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata registrovano je 236 novih slučajeva korona virusa, među 2.648 testiranih uzoraka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja privremenih prištinskih institucija.

10.26 - Manji broj zaražene dece, mini raspust dao sjajne efekte

Produženi februarski raspust dao je sjajne efekte na brojeve zaražene dece, koji je sada i do pet puta manji nego pre raspusta kada je bilo između 25 i 28 pozitivne dece, izjavio je direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić.

10.02 - Manje zaraženih u Pčinjskom okrugu, 108 obolelih za dan

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid-19 testirano je 375 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, od kojih je 108 zaraženo korona virusom.

09.17 - Zlatiborski okrug: Više od 1.000 pregleda

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 193 pacijenata zaraženih virusom korona, a šestoro je priključeno na respiratore, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.