AKTUELNO: U poslednja 24 sata 199 novozaraženih koronom, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021, 08:18

AKTUELNO: U poslednja 24 sata 199 novozaraženih koronom, preminula jedna osoba

Procenat smrtnosti je 0.99 odsto. Na bolničkom lečenju nalazi se 327 pacijenata, od kojih je devet na respiratoru.

Poslednjih nekoliko dana, raste broj novozaraženih koronavirusom. Stručnjaci ističu da nas brojevi upozoravaju da je četvrti talas pred nama, i da će na udaru biti nevakcinisani, te da je neophodno ubrzanje vakcinacije.

Upozoravaju da na to što ponovo imamo trocifren broj zaraženih utiče nizak stepen vakcinacije protiv kovida, a najveći trenutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problem je mala vakcinisanost među mladima.

Stručni komitet za imunizacijupreporučio je treću dozu vakcine protiv koronavirusa.

Apeluje na mlade između 18 i 30 godina da se vakcinišu, kako bi, kako kaže, imali mnogo mirniju jesen nego što nas očekuje.

Doktor Predrag Kon, član Kriznog štaba ukazao je da veoma bitno da određene kategorije ljudi, pre svega zdravstveni radnici i stariji sugrađani, obavezno budu vakcinisani.

16.29 - Na Kosovu i Metohiji 25 novozaraženih

U poslednja 24 sata na Kosovu i Metohiji je registrovano 25 novih slučajeva korona virusa. Prema saopštenju ministarstva zdravlja, u Gnjilanu je registrovano šest novozaraženih, u Prištini pet, u Vitini četiri, Đakovici dva i u Glogovcu, Kačaniku i Klini po jedan slučaj.

15.20 - U Beogradu 80 novozaraženih, dvocifrena još dva grada

Od 199 novih slučajeva korona virusa koliko je u Srbiji potvrđeno u poslednja 24 sata, najviše ih je u Beogradu, 80, a dvocifren broj novozaraženih beleže samo još Novi Sad, 15 i Niš, 11.

10.18 - Lončar upozorava na rast novozaraženih

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ukazao je na to da je juče bilo najviše pregleda u kovid ambulanti u Nišu u poslednjih pet nedelja i da su se svi koji su pozitivni na virus korona vratili sa letovanja, a da su u najvećoj meri nevakcinisani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.