AKTUELNO: Preminuo 61 pacijent za 24 sata, najviše od početka epidemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 09:16

AKTUELNO: Preminuo 61 pacijent za 24 sata, najviše od početka epidemije

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 18.592 osobe, od kojih je 7.041 bila pozitivna, dok je preminuo 61 pacijent, najviše u jednom danu od početka pandemije.

Broj hospitalizovanih je 7.011, a na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalaze se 254 pacijenta, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut".

U Srbiji su od početka pandemije preminula 1.484 pacijenta. Do sada je ukupno testirano 1.744.981 ljudi, a pozitivno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo 163.035 ljudi. Procenat smrtnosti od korona virusa je 0,94 odsto.

14.24 - U Čačku 145 pozitivnih, tri osobe preminule

U Čačku je u poslednja 24 sata potvrđeno 145 novih slučajeva korona virusa na osnovu 515 testiranih uzoraka, a preminule su tri osobe, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

14.18 - Na kovid pozitivno 14 štićenica doma u Izvoru kod Paraćina

U Domskom odeljenju u Izvoru kod Paraćina, gde su smeštene štićenice sa posebnim potrebama, od njih 84, 14 ih je pozitivno na korona virus, kao i dve medicinske sestre koje su sada u kućnoj izolaciji.

14.10 - U Novom Pazaru 12 novozaraženih, jedna osoba preminula

Prema podacima Štaba za vanredne situacije Novog Pazara, u poslednja 24 sata potvrđeno je 12 novih slučajeva korona virusa, a jedan pacijent je preminuo.

13.45 - Bolnica u Sokobanji puna, sa 91 kovid pacijentom iz Beograda

U bolnici za nespecifične plućne bolesti u Soko Banji, koja je pretvorena u kovid bolnicu, u protekla dva dana dovoženi su pacijenti iz Beograda, njih 91 ukupno, pa ova zdravstvena ustanova više nema slobodnih mesta za zaražene iz mesta u Nišavskom i Borskom okrugu koji gravitiraju prema ovoj ustanovi, izjavila je za Tanjug direktorka Vesna Milanović.

12.02 - U Zlatiborskom okrugu 248 novozaraženih

Prema današnjem izveštaju užičkog Zavoda za javno zdravlje u Užicu, u Zlatiborskom okrugu je kovid-19 potvrđen kod 248 osoba.

11.03 - Vanredna situacija i u Medveđi, zatvaraju se vrtići

U opštini Medveđa na jugu Srbije uvedena je vanredna situacija zbog naglog porasta broja zaraženih korona virusom.

10.49 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji jedan preminuli, 92 novoobolela

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata od korona virusa je preminula jedna osoba, a zabeležena su 92 nova slučaja infekcije, saopšteno je danas iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

10.27 - U Vojvodini vanredno s tendencijom pogoršanja

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, s daljom tendencijom pogoršanja.

10.13 - Kisić: Kada bi svi nosili maske druge mere nam ne bi trebale

Članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, jer se svakodnevno registruje veliki broj zaraženih, hospitalizovanih i umrlih od korona virusa.

09.56 - Ašanin: Za manje od 2 sata popunjeno 10 mesta na intenzivnoj

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin izjavio je danas da se trend povećanja pregleda u kovid ambulantama u Beogradu povećao za 60 odsto, da pacijenti stalno stižu i da je sistem prenapregnut.

09.09 - Tiodorović: Naredna nedelja izuzetno teška

Epidemiolog i Član Kriznog štaba Branislav Tidorović kaže za RTS da će i nedelja pred nama biti veoma teška, a da će krajem sedmice doći do jednog laganog smirivanja. Ističe da se zaravnjenje krive ne može očekivati pre polovine decembra. Branislav Tiodorović je, gostujući u Jutanjem dnevniku RTS-a, rekao da je epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, vanredna, a u pojednim delovima Srbije, posebno u velikim gradovima, i katastrofalna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Situacija vrlo ozbiljna: Više prijema nego otpusta iz bolnica širom Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 28.Nov.2020

Epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, vanredna, a u pojednim delovima Srbije, posebno u velikim gradovima, i katastrofalna. U Srbiji je prema poslednjim podacima od korona virusa preminulo 57 osoba, što je najviše od početka epidemije, a zabeleženo je i rekordnih 7.780 novih slučajeva.   U...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.