Situacija vrlo ozbiljna: Više prijema nego otpusta iz bolnica širom Srbije

Nacionalne vesti - Subota 28.11.2020 - 13:44

Epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, vanredna, a u pojednim delovima Srbije, posebno u velikim gradovima, i katastrofalna.

Početkom sledeće nedelje nova sednica Kriznog štaba FOTO: AP Početkom sledeće nedelje nova sednica Kriznog štaba FOTO: AP
U Srbiji je prema poslednjim podacima od korona virusa preminulo 57 osoba, što je najviše od početka epidemije, a zabeleženo je i rekordnih 7.780 novih slučajeva.
 
U bolnicama je 6.901 pacijent, a na respiratorima je 245 osoba, 12 više nego prethodnog dana. U Kliničkom centru Vojvodine na lečenju je 359 pacijenata.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će početkom nedelje biti održana nova sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa.
 
Ona je kazala da nadležni „svakog dana“ razmišljaju o uvođenju novih mera za suzbijanje epidemije.
 
„Gledamo podatke na svaka dva sata…Videćemo šta još možemo da uradimo“, rekla je premijerka.
 
Epidemiolog i Član Kriznog štaba Branislav Tidorović kaže za RTS da će i nedelja pred nama biti veoma teška, a da će krajem sedmice doći do jednog laganog smirivanja. Ističe da se zaravnjenje krive ne može očekivati pre polovine decembra. 
 
Branislav Tiodorović je, gostujući u Jutanjem dnevniku RTS-a, rekao da je epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, vanredna, a u pojednim delovima Srbije, posebno u velikim gradovima, i katastrofalna.
 
Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin izjavio je danas da se trend povećanja pregleda u kovid ambulantama u Beogradu povećao za 60 odsto, da pacijenti stalno stižu i da je sistem prenapregnut.
 
Članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, jer se svakodnevno registruje veliki broj zaraženih, hospitalizovanih i umrlih od korona virusa.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: