Izvor: TangoSix.rs, 15.Jun.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Započela vežba “Slovensko bratstvo 2019“; Srbija, Rusija i Belorusija zajedno protiv terorizma

Postrojavanjem pripadnika oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije, juče je u kasarni “Rastko Nemanjić“ u Pančevu zvanično počela multinacionalna taktička vežba sa bojevim gađanjem “Slovensko bratstvo 2019“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. Na vežbi učestvuje više od 750 pripadnika Vojske Srbije, Ruske Federacije i Republike Belorusije a tema vežbe je “Multinacionalne snage u protivterorističkoj operaciji“.
Učesnike vežbe >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << je u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića pozdravio komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Miroslav Talijan koji je tom prilikom naglasio da je jučerašnji stroj “svojevrstan i izvanredan – samosvojan kolektiv, jer ga čine pripadnici elitnih jedinica specijalnih i vazdušno-desantnih jedinica koje su iznedrile naše slavne slobodarske armije“.
– Ova vežba izvodi se na prostoru na kojem su pripadnici sovjetske Crvene armije ruku pod ruku sa pripadnicima Narodnooslobodilačke vojske naše zemlje vodili odlučnu borbu, u oktobru 1944. godine, za oslobođenje Banata, istočne i čitave Srbije od fašista – rekao je general Talijan i dodao da se vežba “Slovensko bratstvo 2019“ izvodi s ciljem obučavanja komandi i jedinica za izvršavanje misija u operacijama specijalnih snaga.
Prisutnima se obratio i komandant 234. gardijskog desantnog jurišnog puka Oružanih snaga Ruske Federacije gardijski pukovnik Viktor Babikov koji je istakao da će pripadnici vojski tri države zajedno izvoditi manevre i borbena dejstva uz pomoć najsavremenijih sredstava koje te armije imaju u svom naoružanju.
Zamenik komandanta snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Belorusije gardijski pukovnik Aleksandar Baraulja poručio je da je vežba veoma značajna i da predstavlja “simbol prijateljstva tri države i simbol njihovih bratskih odnosa“.
Vežba “Slovensko bratstvo 2019“ trajaće do 27. juna 2019. i biće realizovana na aerodromu Kovin i vojnim kompleksima Orešac i Peskovi.
Postrojavanje, podizanje zastava i defile na otvaranju vežbe:

 

The post Započela vežba “Slovensko bratstvo 2019“; Srbija, Rusija i Belorusija zajedno protiv terorizma appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.