Vulin obišao učesnike vežbe Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin obišao učesnike vežbe Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas učesnike četvrte zajedničke vežbe Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja iz oblasti sajber bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom vežbe "Sajber Tesla 2019" u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu, ministar Vulin je rekao da su "sajber pretnje deo hibridnog ratovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i niko na svetu više nije siguran".

"Probajte samo da zamislite jedan dan bez električne energije, interneta, bez mobilne telefonije ili kablovske mreže", rekao je ministar Vulin i istakao da moramo da učimo, napredujemo i da vežbamo, kako se to ne bi desilo.

On je podvukao da, zahvaljujući tome što Vojska Srbije sprovodi politiku predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića o vojnoj neutralnosti, možemo da vežbamo i da se pripremamo i sa armijama sa istoka i sa zapada.

"Mi smo vojno neutralna zemlja i ne želimo da postanemo deo niti jednog vojnog saveza, ali sukobi velikih itekako mogu da utiču na nas, i zato moramo biti spremni da štitimo svoj sajber prostor kao i svoj način života", zaključio je ministar odbrane.

Načelnik združenog štaba Nacionalne garde Ohaja, pukovnik Gari Mekju, istakao je da je ponosan što su sposobnosti učesnika značajno unapređene u odnosu na ranije godine.

Tema ovogodišnje vežbe je odbrana telekomunikaciono-informaciono

g sistema od pretnji iz sajber prostora, a osim pripadnika Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja učestvuju i predstavnici državnog,  privatnog, javnog i akademskog sektora koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.