Vulin dogovorio: Iz RS delovi za našu Vojsku

Izvor: B92, 19.Sep.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin dogovorio: Iz RS delovi za našu Vojsku

Firme Orao kosmos i Famos iz Republike Srpske počeće da proizvode i remontuju delove za potrebe Vojske Srbije.

To je u Banjaluci dogovoreno na sastanku ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića.

Vulin i Đokić najavili su i mogućnost da Srbija uđe u vlasništvo ovih preduzeća, kao i mogućnost formiranja novih firmi koje bi se bavile proizvodnjom vojne opreme i tehnike, što će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti detaljno analizirano u narednom periodu.

"Politički odnosi RS i Srbije nikada nisu bili na višem nivou nego što su sada, a vreme je da i ekonomski budu na istom nivou. Srbija je zainteresovana za ulaganja u ova preduzeća koja će se meriti milionima evra", rekao je Vulin novinarima. Đokić je naveo da institucije BiH ne bi trebalo da prave problem kada je u pitanju dostavljanje preko granice iz Srbije u RS delova i opreme koji treba da budu remontovani.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.