Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2020, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska Srbije spremna da sačuva naš suverenitet, integritet i način života

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, prilikom obilaska 250. raketne brigada, u novogodišnoj noći, da za Vojsku Srbije (VS) ne postoji nijedan dan u godini u kome nije maksimalno spremna, u kome nije u stanju da sačuva naš suverenitet, naš integritet i naš način života.

Želim da 2020. godina bude godina mira i slobode, ali i daljeg razvoja i jačanja VS, rekao je Vulin, koji je u garnizonu Pančevu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obišao brigadu, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković, tokom obilaska, informisao je ministra odbrane o osnovnim zadacima te brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.

"Svakoga dana naša tehnika je ispravna, naše borbene posluge osposobljene, a jedinice spremne za izvršenje svog najvažnijeg i osnovnog zadatka u miru - kontrolu zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Srbije", rekao je Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.