Vulin: Remontovani MiG-ovi stižu do kraja godine

Izvor: Mondo, 12.Sep.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Remontovani MiG-ovi stižu do kraja godine

Svih šest aviona MiG-29 za Vojsku Srbije stići će iz Rusije do kraja godine, "remontovani, ofarbani i uređeni", najavio je ministar odbrane Alksandar Vulin.

Foto: Vojska Srbije

On je, na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da nabavka vojnih sredstava i naoružanja zavisi od materijalnih i drugih uslova zemlje, da li može da plati, kao i "da li je politički snažna da može to da uradi".

Odgovarajući na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šefa poslanika SDS Marka Đurišića kada će MiG-ovi stići u Srbiju i da li je ta nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao da su MiG-ovi bili "nasušna" potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.

"Do kraja godine stižu MiG-ovi, remontovani, ofarbani", istakao je Vulin.

Poslanik Srpske napredne stranke Miroslav Lazanski upozorio je da Srbija u ovom trenutku nema nijedan ispravan lovački avion MiG-29 za zaštitu vazdušnog prostora, što je međunarodna obaveza, a da ima samo dva ispravna MiG-21.

Lazanski je, reagujući na izjavu Vulina da šest aviona MiG-29 stižu do kraja godine iz Rusije remontovani, izjavio je da je to sjajno, a ako nisu, nego ih treba tek remontovati, onda je to zabrinjavajuće.

Lazanski je ocenio i da bi za Srbiju bilo komplikovano da pređe na zapadnu tehnologiju.

"Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu", rekao je Lazanski.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.